Wedding Film

Tips voor de mooiste trouwvideo.

 

Jullie hebben een videograaf geboekt voor jullie huwelijk? Super want het is hemels om jaren later jullie dag nog eens te kunnen herleven doormiddel van een huwelijksvideo. Maar wat kunnen jullie doen om de videograaf te helpen? Wij hebben alvast enkele tips zodat jullie trouwvideo een pareltje wordt!

 

1.Minimaliseer je verplaatsingen

Jullie dag vliegt voorbij, plan goed en vermijd lange verplaatsingen. Hou je fotoshoot bij één plaats en liefst zo dicht mogelijk. Hiermee voorkom je onnodige stress en maximaliseer je de tijd die je foto en videograaf kan gebruiken om mooie beelden vast te leggen. 

2.Zorg voor een consistente stijl

Video is vooral zien, zorg voor locaties met een vergelijkbare stijl (industrieel, boho, klassiek,…) Veel trouwlocaties zullen je hiermee goed op weg helpen. Sommigen zijn volledig uitgerust met hun eigen decoratie en attributen, anderen vragen weer een meer ‘doe-het-zelf’ aanpak voor de decoratie. Wat het ook mag zijn, zorg ervoor dat het bij jullie past.

3.De kus van je leven

En daar is hem dan, de kus. Altijd een belangrijk moment, deze mag dan ook zeker niet ontbreken! Hou daarom de eerste kus (en de daaropvolgende) lang genoeg aan. Zodat de foto en videograaf deze mooi in beeld kunnen brengen.

4.Weg met de smartphone

In deze tijden kunnen we de smartphone niet meer wegdenken. We merken dat wanneer je de gasten vraagt hun smartphone niet te gebruiken tijdens de ceremonie het gebeuren meer intiem is. Voor het visuele aspect is dit ook positief, zo moet de foto- en videograaf niet steeds zoeken naar die éne hoek waar geen tientallen smartphones in de lucht zweven. En laten we eerlijk zijn, uit de honderdtallen foto’s van de gasten geraken er een handvol op facebook of instagram. En de overige foto’s? Die leven op hun smartphone, uit het zicht, voor eeuwig en altijd.

5.Special effects

Geef de speciale momenten een extra touch met confetti, rijst, papieren vliegtuigjes, bellen blazen, enzovoort… Al is het tijdens de groepsfoto’s, buitengaan van de kerk of de grote intrede in de zaal. Deze beelden stralen geluk en opwinding uit, en ontelbare spontane glimlachen op de gezichten van jullie gasten.

6.mini-shoot tijdens zonsondergang

Ook wel het gouden-uur genoemd onder video- en fotografen. Plan daarom een 20-30minuten durende shoot in. De romantische tinten tijdens deze zonsondergang staan garant voor enkele mooie plaatjes. Het is ook het perfecte excuus om jullie eens even af te zonderen van het volk. Zodat jullie samen in alle stilte de dag kunnen evalueren.

7.Relax en wees jezelf

Uiteindelijk is dit wel de meest belangrijke van allemaal. Jullie moeten geen goede acteur zijn om een prachtige trouwvideo te verkrijgen. Concentreer je niet op de camera maar op je geliefde en familie, zo kunnen wij de mooiste authentieke beelden maken van jullie mooiste dag.

wil jij een trouwfilm ?

Aarzel niet te lang, de plekjes zijn schaars, doe vandaag nog een aanvraag om jullie trouw te vereeuwigen op video…