Wedding Film

DE KLEUREN OP JULLIE HUWELIJK: ENKELE TIPS

Deze tips hadden ook in het artikel tips voor de mooiste trouwvideo kunnen staan, want ik als videograaf en mijn collega de fotograaf smullen van een mooi uniform kleurenpallet op een trouwdag. Is dit nu de enige reden, nee, bij het kiezen van een kleurenpallet maak je praktisch alle andere keuzes die je moet maken makkelijker, een kleuren pallet geeft perspectief.

 

1. Welke kleuren

Je hebt geen idee qua kleurenpalet, of gewoon geen zin om de trends te volgen? Laat je dan gewoon inspireren door de natuur! Elk seizoen heeft wel zijn eigen unieke kleuren, gemakkelijk toch? Of bepaal je kleuren aan de hand van een thema, zoals… 

Chique thema: wit, goud en roze
Bohemian thema: zandkleuren, cognac, oranje
Herfst thema: bordeauxrood, oranje, goud, donkergroen en bruintinten
Summer thema: Lichtroze, babyblauw, lila, zandkleur of juist felle kleuren

2. De locatie

Voor het bepalen van jouw kleuren is de locatie een belangrijke factor. Vindt je huwelijk buiten plaats? Dan heb je eigenlijk alle vrijheid, maar wij kunnen je aardse tinten, heldere of gedurfde paletten aanraden. Voor een indoor huwelijk is het noodzakelijk de kleuren van de muren, vloer, meubels etc… van jouw locatie op te nemen in jouw kleurenpalet of kleuren te kiezen die deze complimenteren.

3. Hoeveel kleuren?

Een leuke tip om toch een naadloos kleurenpalet te bekomen zonder saai te zijn is kleuren te kiezen in dezelfde tint. Hierdoor kun je een palet bekomen van 5-7 kleuren. Kies hiervoor 2 hoofdkleuren, 2 secundaire kleuren en 2-3 accentkleuren. Meestal zijn de kleuren in een palet in dezelfde toon of tint, bv. een hemelblauw gecombineerd met indigoblauw en nachtblauw. Zodra deze vaststaan gebruik je ze als volgt in jouw decor; 

Hoofdkleuren: De grote bloemen in jouw boeket, jurken, dassen, envelopkleur van jouw uitnodiging,…
Secundaire kleuren: De kleinere bloemen in jouw boeket, kleur servetten, inktkleur op uitnodiging en menu’s…
Accentkleuren: Accentjes tussen jouw boeket, juwelen en kledingaccessoires, kleine decoratieve elementen…
 

4. Check it!

Vooraleer je de definitieve kleuren vastlegt is het aangeraden om bij jouw leveranciers te controleren of deze gemakkelijk te verkrijgen zijn. Ga bij je bloemist, decoratiewinkel en verhuurbedrijf dat deze jouw kleuren op stock heeft en deze in jouw budget passen. 

wil jij een trouwfilm ?

Aarzel niet te lang, de plekjes zijn schaars, doe vandaag nog een aanvraag om jullie trouw te vereeuwigen op video…