Wedding Film

7 TIPS VOOR SPONTANE BEELDEN.

 

Tijd voor de videoshoot! Niet fotogeniek? Stress? Vele mensen krijgen hier plakkerige handjes van. Maar geen paniek, wij hebben 7 tips om je gerust te stellen voor de camera. Zo heb je een trouwvideo om weer altijd opnieuw van te kunnen genieten.

 

1. Vermijd de lens

Jullie hoeven niet te acteren om mooie beelden te hebben. Uit ervaring weten wij dat de spontane, onverwachte beelden meestal mooier zijn, omdat deze natuurlijk overkomen. Om echte authentieke beelden te verkrijgen kijk je beter niet in de lens, behalve wanneer de foto of videograaf het expliciet vraagt. Probeer net boven of langs de cameralens te kijken voor het mooiste resultaat!

2. Draai je lichaam

Men zegt wel eens dat je op een camera 5 kilo zwaarder lijkt. Sta daarom niet recht voor de camera maar draai je lichaam een beetje zijwaarts. Je lichaam zal hierdoor slanker lijken wanneer je van de zijkant poseert.

3. Sta rechtop

Deze kan wat moeilijker zijn voor de grotere mensen onder ons. Dit is wel heel belangrijk voor de beelden! Als je voorovergebogen staat voor de camera geeft dit een vermoeide en gesloten indruk, en dit is natuurlijk iets wat we willen vermijden.  Ga voor een open houding rechtop staan met je schouders naar achter, pas op, forceer dit niet anders krijgen we een omgekeerd effect.

4. Kun je het plooien?

Beelden met een model die armen en benen gestrekt houd geeft een saaie en stijve indruk. Daarom zegt men wel eens, als je het kunt plooien, plooi! Een Arm op je heup of achter je hoofd, zet je voet tegen een muur, zet je op een hurkje enz… Het geeft allemaal een meer dynamische en natuurlijke indruk, zo heb je zeker spontane beelden tijdens je trouwvideo.

5. Smize

Smize, ook wel lachen met je ogen genoemd. Het kan een beetje vreemd klinken maar laat je ogen stralen. Het helpt je om meer ontspannen en oprecht over te komen en voorkomt een geforceerde look.

 

6. Spiegeltje, spiegeltje...

Echt nerveus? Het kan alvast geen kwaad om eens thuis te oefenen. Zet je voor de spiegel en oefen alvast je mooiste lach of trek je kleed aan en leef jezelf in, alsof het je grote dag al is. Elke foto en videograaf bieden de dag vandaag ook  “loveshoots” aan, dit zijn kortere sessies waar je alvast gewoon kunt geraken aan de camera, en je hebt extra veel mooie beelden als souvenir.

7. Vergeet niet te bewegen

Dit artikel gaat dan wel over poseren, maar de beste tip is om de camera helemaal te vergeten. Wees niet bang en laat jezelf gaan. Ontspan, haal diep adem en maak wat plezier. Loop een beetje heen en weer, draai eens rond of dans eens op de muziek die je in gedachten hebt. Hierdoor krijg je dynamische foto’s en de lach komt vanzelf op je gezicht. Spontane beelden verzekerd in jullie trouwfilm.

wil jij een trouwfilm ?

Aarzel niet te lang, de plekjes zijn schaars, doe vandaag nog een aanvraag om jullie trouw te vereeuwigen op video…